www.kringhartvanbrabant.nl

De orchideeënvereniging van Brabant

Verslag kringavond 23-05-2014

Ger neemt deze avond de honneurs waar. Evelyne heeft pas een lange reis achter de rug en is vrijgesteld van haar voorzitterschap.

De volgende leden hebben zich afgemeld; Koen Verseveldt, Bertus van Loon, Ton Kemps, Albert Maas, Antoon van Spelde en de familie stofmeel.

 

Een woord van welkom aan de heer Bert Daalhuizen. Hij heeft Ger ontmoet bij Avri in Dongen en is geinteresseerd in orchideeën en wil graag een clubavond bijwonen.
Ook welkom aan gastspreker Wil Driessen, die deze avond een lezing zal verzorgen.

 

Activiteiten voor de komende weken:
* Akerne;                         open deurdagen op 7 en 8 juni
* Kring Arnhem:              Internationale ruil- en verkoopbeurs in Oosterbeek, Toulon v d Koogweg 3-5
* Dijk ven een tuin:         open dag 8 juni Waalbandijk 13, Gameren, 3500 m2 tuin
* Jan van der Linden:      waar men enkele vrijdag en zaterdag hartelijk wordt ontvangen
* Bezoek Judith Prins:    geweldige kwekerij, gespecialiseerd in aardorchideeën, vrij duur, maar ook lagere prijzen beschikbaar
* Flores in terra:             open dagen 7 t/m 15 juni, te Melderslo: www.floresinterra.nl
* Rotsplantenkwekerij:   Philip van Hilst, Bernsehoef 2, Kaatsheuvel, diverse cypripedium en gentianen; www.philipvanhilst.com

 

Evelyne en Gerard van Gogh hebben de kwekerij van Judith Prins bezocht. De kwekerij was keurig ingericht. Een keer per jaar is er een open dag.
Judith heeft een prachtige collectie aardorchideeën. De planten zijn vrij duur maar er stonden ook wat goedkopere.
Evelyne en Gerard hebben Judith uitgenodigd om een lezing in onze kring te komen geven. Zij heeft het erg druk, maar wil toch in april 2015 komen.

 

NOV-blad
in het tweemaandelijkse NOV blad staan weer mooie artikelen, zowel voor beginners en gevorderden.

 

Plantenbespreking
Wil Driessen bespreekt de meegebrachte planten. Hij weet er ontzettend veel van en geeft advies over de verzorging van de verschillende soorten.

In totaal werden slechts 9 planten op de showtafel geplaatst. Graag willen we u verzoeken om bloeiende planten mee te brengen. Het keuren van deze planten is niet noodzakelijk.
Eventuele vragen over de planten kunnen dan besproken worden. Het is echt de moeite waard om uw resultaten aan de leden te laten zien.

Doe dus mee en maak er een feestelijke show van.

 

Pauze Onder de pauze verkoopt Evelyne de loten die aan het eind van de avond met behulp van de ballenmolen worden getrokken.

 

Lezing door Wil Driessen

Sinds 1978 is Wil bezig met orchideeën en heeft hierdoor veel ervaring opgebouwd. Hij heeft ondertussen 2000 planten. Zijn grootste hobby bestaat uit het beschrijven van nieuwe soorten.

Hij heeft een encyclopedisch geheugen voor alle namen. Hij is al 25 jaar lid van de Masdevallia werkgroep. Hij maakt foto's van de planten die de laatste maanden bij hem gebloeid hebben.

 

Zoals gewoonlijk sluiten we de avond met onze loterij.