www.kringhartvanbrabant.nl

De orchideeënvereniging van Brabant

 

Verslag Kringavond 28 maart 2014

   

Mededelingen:

  

  • -Een woord van welkom aan Koen Verseveld, een jonge man van 18 jaar. Hij is 2e jaars student aan de H.A.S. in ’s-Hertogenbosch en is al sinds zijn 13e geïnteresseerd in orchideeën. Hij komt via Ger Rommelaars in contact met onze vereniging en besluit op het eind van de avond lid te worden. Welkom Koen.

 

  • -Hans Haven (oud-voorzitter) bedankt voor de beterschapkaart. Hij is geopereerd aan zijn knie en heeft daardoor, op medisch gebied, onaangename dingen meegemaakt. Het gaat gelukkig weer beter. Evelyne heeft Hans opgezocht.

 

  • -Ook Jose Frijters kreeg een kaart, maar van haar is niets vernomen. Lenie zal informeren bij haar zus.

 

  • -Jan Stofmeel kan nog niet op de clubavond komen omdat hij nog erg duizelig is.

 

  • -De promotie bij Groenrijk is goed bevallen. Het werd later op de middag pas druk. Er kwamen echt geïnteresseerde mensen langs . Een meneer gaf spontaan € 5,00 aan Ger omdat hij het praatje van erg gewaardeerd had.

 

  • -In de winkel van Life and Garden werden er veel planten verpot. De kwaliteit van de bark liet te wensen over. Het was erg grof materiaal dus er moest veel geknipt worden. De eigenaar was tevreden omdat er veel planten zijn verkocht. De mensen uit de omgeving van Rosmalen vinden de afstand van hun huis naar Tilburg te groot om lid te worden van onze vereniging. Ger kreeg een heleboel planten mee die ten goede komen aan onze leden.

 

  • -De excursie naar Salsuflen is goed bevallen. Mooie tentoonstelling, goede busreis en tot slot lekker eten. Helaas was er voor onze chauffeur onderweg een verkeersboete. Zo’n excursie is voor herhaling vatbaar. De onbekende dame die niet kwam opdagen is helaas overleden.

 

  • -Op 8 maart zijn Ger, Ruud en Evelyne naar de N.O.V. geweest in Utrecht. Er was een grote opkomst van diverse kringen. In het begin hing er een gespannen sfeer die gelukkig na een tijdje wegebde. Gelukkig waren er ook leden die positief naar de toekomst wilde kijken. Er werd een werkgroep gevormd die een plan gaat maken voor een financieel gezonde NOV. Voorzitter Hans Vastenhoud en secretaris Bart Luttik willen alsnog een jaar doorgaan. De 3 andere leden bleven bij hun besluit. Ruud hield nog een kort pleidooi voor het bestuur. Hij vindt dat er wel kritiek geleverd mag worden op daden, maar niet op de persoon.

 

  • -De Nederlandse Orchideeën Vereniging staan vanaf nu ook op facebook.

 

  • -Er zijn visitekaartje gemaakt voor onze vereniging die uitgedeeld kunnen worden aan geïnteresseerden, met dank aan Lenie van Spelde

 

  • -Ger heeft de nieuwe ledenlijst verstuurd. Het e-mailadres van Jan en Berta Knippels moet worden veranderd in: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . We hebben momenteel 42 leden, 15 partnerleden en 2 aspirant-leden. (een aspirant-lid wordt op deze avond lid).

 

 • -Voor de kringwinkel zijn Mexifern staven gekocht. Er liggen in de winkel nog oude jaargangen, waarin veel informatie staat over onze planten. Kopen van kennis is net zo belangrijk als het kopen van planten.

       

Plantbespreking

 

De meegebrachte planten werden besproken door de eigenaars, zowel planten voor buiten als voor binnen.

   

35 jaar bestaan Kring Hart van Brabant.

 

In 2015 bestaat onze kring 35 jaar. Wie hebben er ideeën om dit te vieren?

 

Er komen verschillende voorstellen;

  

  • -Weer een excursie naar Alde Biesen in België

 

  • -Tentoonstelling houden van onze planten

 

  • -Workshops geven

 

  • -Waarom niet in een tuincentrum

 

 • -Aan bezoekers een plantje meegeven

 

Deze ideeën moeten uiteraard uitgewerkt worden. Het bestuur heeft nog niet vergaderd over dit jubileum.

   

Verpotten van planten

 

Onze gast Koen wordt door Ruud meteen aan het werk gezet om planten te verpotten. Koen geeft hierbij meteen wat uitleg, wat door de leden erg wordt gewaardeerd.

   

Loterij

 

De loterij is weer het klapstuk van de avond. Evelyne wordt hierbij geassisteerd door Tonnie.

   

Veiling

 

Omdat Mia meer tijd wil vrij maken voor andere dingen biedt zij een heleboel planten aan ter veiling. De opbrengst, €94,00, komt ten goede aan de clubkas. Mia bedankt.

   

Plant van de maand

 

Een prachtige Leptotus bicolor van Ger.