www.kringhartvanbrabant.nl

De orchideeënvereniging van Brabant

Verslag Kringavond 22 november 2013

Welkom aan iedereen, speciaal aan John Wesseling, voorzitter van de kring Arnhem, die deze avond een lezing wil geven.

Mededelingen;

  1. Evelyne heeft een aantal mailtjes gehad over Cattleya’s, Miltonia’s. Iemand vroeg hoe deze planten te behandelen. Dit heeft zij doorgespeeld naar Antoon en Wil, die zo goed waren deze persoon te helpen. De meeste wortels van de planten waren verrot of juist te droog.
  2. Een meneer mailde of er ergens een stalling was voor zijn orchideeën. Hij ging op vakantie en wilde zijn planten niet onverzorgd achter laten. Misschien een mogelijkheid bij Jan v d Linden. Hij heeft echter nog niets vernomen. Aan deze stalling zit zeker een risico vanwege besmetting met allerlei ongedierte.
  3. Bericht van het overlijden van de vrouw van Hans Vastenhoud. Hans is voorzitter van de N.O.V. en gaf onlangs nog een lezing bij onze kring. Er wordt een kaart gestuurd namens onze kring.
  4. José Frijters heeft afgemeld. Moet wellicht een operatie ondergaan. Ook zij krijgt een kaart.
  5. De wenskaarten zijn op. Wie heeft er nog? Tonnie v d Linden heeft er nog wel.
  6. Bertus van Loon was op de goede weg terug. Hij fietste 5000 km met zijn speciaal aangepaste ligfiets. Helaas heeft hij zijn heup gekneusd tijdens het opstaan en is weer terug bij af. Hij hoopt echter 7 december er weer bij te zijn.
  7. Verzoek van de N.O.V.; Zijn er mensen die artikelen kunnen vertalen? In onze kring zijn geen vertalers te vinden.
  8. 26 oktober jl. zijn enkele leden naar Intratuin in Rosmalen geweest. Er was een zeer gevarieerd aanbod van planten, van 2 tot 15 planten per klant. Het was er gezellig druk. Onze vertegenwoordigers stonden dit jaar binnen, een betere plaats dan vorige jaren.
  9. Hans Faro en Ger zijn naar Coppelmans geweest. Het was er heel slap, weinig animo en de voorbereiding vanuit Coppelmans was miniem.
  10. Vorige bijeenkomst is er geen plantenkeuring geweest. Deze keer werden veel planten ter keuring aangeboden. Leden mogen planten meebrengen die niet gekeurd hoeven te worden.
  11. 7 december a.s. is de eindejaarsbijeenkomst bij Jan en Tonnie v d Linden. Hier kan men ook planten laten keuren.
  12. Ger heeft nog een aantal posters van de Belgische orchideeën en een paar planten te koop.
  13. Arie Vos is opa geworden van een kleindochter Jade, het mooiste kind van de hele wereld.
 •  

Lezing John Wesseling

John is bioloog en is gepromoveerd op een plantencel biologisch onderzoek. Hij is sinds 2 jaar voorzitter van de kring Arnhem. Hij wilde een lezing geven over het geslacht Catasetum. Door een computercrash was dit niet mogelijk en geeft daarom een prachtige lezing over de Cymbidium.

 

Plantbespreking door Ger en Ruud

Wederom mooie exemplaren.

 

Na de plantbespreking vervolgt John zijn interessante lezing en verbaast een ieder over het aantal Cymbidiums.

 

Tot slot de loterij.