www.kringhartvanbrabant.nl

De orchideeƫnvereniging van Brabant

Verslag kringavond 23 augustus 2013

 

Mededelingen

 

Omdat de voorzitter niet aanwezig kon zijn op deze avond heet Ger iedereen van harte welkom.

Een speciaal welkom aan Herman ter Borch en zijn assistent. Herman houdt, in de loop van de avond, een lezing over de Phalaenopsis.

 

  • * Op zaterdag 14 september a.s. houden de keurmeesters van de Nederlandse Orchideeenvereniging hun trainingsdag. Tijdens deze training wordt ook een praktijktraining gehouden waarbij orchideeen worden gekeurd . Bij voldoende score worden de planten onmiddelijk beloond met een   oorkonde, die ter plaatse wordt uitgeschreven. Deze bijeenkomst wordt gehouden bij Jan van der Linden, Engsteeg 2, 5206TM Brakel. Telefoonnummer = 0418-671686. Vanaf ca. 11.30 uur zal een keurmeester een korte lezing houden over zijn/haar specialiteit. Deze lezing zal dan worden verzorgd door Ruud Nabibaks en gaat over het geslacht Restrepia, die hij al vele jaren in cultuur heeft.
  • * Jan Stofmeel is opgenomen geweest in het ziekenhuis. Hij was echter nog niet in staat om op de clubavond aanwezig te zijn.
  • * Zijn vrouw Tonnie trakteerde op een lekker koekje ter ere van haar verjaardag.
  • * De vorige clubavond gaf Patrick Mannes een lezing. Hij had een poster waarop alle orchideeen van Belgie staan. Herman ter Borch bood aan om 30 posters te laten bezorgen voor de vereniging.
  • * De koop van bestrijdingsmiddelen is een precaire zaak. Herman waarschuwt voor het gebruik van deze middelen in Belgie.
  • * De website www.kringhartvanbrabant.nl wordt nog niet veel gebruikt. Het is de bedoeling dat in de toekomst alle kringverslagen, agenda, plantenkeuring etc. op deze website te vinden zijn. Diegenen die niet in het bezit zijn van een computer, krijgen de agenda en kringverslagen per post opgestuurd.

 

Herman ter Borch bespreekt de meegebrachte planten. Ze zien er goed uit, maar Herman geeft nog een paar tips ter verbetering

 

Na de plantbespreking geeft Herman een lezing over het geslacht Phalaenopsis met zijn groepen en subgroepen. Hij geeft een uitgebreide toelichting over dit geslacht aan de hand van mooie plaatjes. Ditmaal geen hybriden, maar de echte natuursoorten.

 

De avond werd afgesloten met de loterij.